Yhdistelylaina kokemuksia – Lue Sannan tarina

Sannan yhdistelylaina kokemuksia

Sanna huomasi eron jälkeen, että yhden henkilön tuloilla oli vaikea saada rahat riittämään. Yhdistelylaina toi helpotuksen tilanteeseen, kun lainanhoitokulut laskivat huomattavasti.

Kolme vuotta sitten 31-vuotias Sanna ja hänen kumppaninsa päätyivät eroon. Yhdessä oli ehditty olla jo lähes kymmenen vuotta, ja sinä aikana pariskunta oli ostanut rivitaloasunnon Hyvinkäältä.

Sanna päätti jäädä asumaan yhteiseen kotiin ja osti myös entisen puolison osuuden asunnosta. Koska huonekalut oli ostettu yhdessä, jäi niistä vain osa Sannalle. Tässä yhteydessä Sanna otti vakuudetonta lainaa, jolla päivitti asuntoa ja osti sinne huonekaluja.

Kulutusluottoja oli otettu jonkin verran jo suhteen aikana matkusteluun ja erilaisiin hankintoihin. Myös näistä oli vielä maksettavaa jäljellä siinä vaiheessa, kun pariskunta päätti erota.

Kaiken tämän lisäksi Sannan autoon tuli isompi vika, jonka korjaamisesta tuli lopulta useamman tuhannen euron lisälasku. Töiden vuoksi Sannan on kuitenkin pidettävä autoa, joten siitä luopuminen ei ollut vaihtoehto.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainamäärät: 500 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 20 vuotta

Korko: 4.19 – 19 %

  • Varmin tapa saada tarjouksia
  • Kilpailuta jopa 25 luottoyhtiötä
  • Rahat maksetaan lähes heti
Tee hakemus

Yhdistelylainan avulla säästöä lainakuluihin

– Eron myötä rahaa ei ollutkaan käytössä samalla tavalla kuin aiemmin. Auton korjaaminen ja sähkön hinnan nousu lisäsi kuluja entisestään, eikä laskujen jälkeen enää tuntunut jäävän yhtään rahaa yli, kertoo Sanna.

Sanna oli miettinyt lainojen yhdistelyä pitkään, ja päätti vihdoin hakea lainaa. Hän täytti hakemuksen vertailupalvelussa ja sai sen kautta useita lainatarjouksia.

Näistä tarjouksista Sanna valitsi edullisimman ja maksoi 15 000 euron yhdistelylainan avulla aiemmat luotot pois. Yhdistelylainan korko on aiempia luottoja edullisempi, ja kuukausikulut laskivat 580 eurosta 300 euroon.

– Nyt rahaa jää myös elämiseen. Minun ei tarvitse miettiä jokaista ostosta kaupassa ja pystyn jopa laittamaan hieman rahaa kuukausittain säästöön.

Edullisin korko löytyy kilpailuttamalla

Sannan mukaan lainan hakeminen oli helppoa, ja yhdistelylaina toi suuren helpotuksen raha-asioihin. Kotia ei tarvinnut laittaa myyntiin, koska Sannan pystyy hoitamaan nyt kaikki asunnon kulut yksin.

– Ihmettelen ainoastaan sitä, miksi en hakenut yhdistelylainaa jo aiemmin, Sanna miettii. 

Sanna koki kilpailutuspalvelun käyttämisen erityisen hyödylliseksi. Lainatarjouksia ei tarvinnut lähteä kilpailuttamaan itse, vaan palvelu hoiti sen Sannan puolesta. 

Hakemukseen tuli useita tarjouksia, joita oli helppo vertailla. Näiden joukosta löytyi helposti paras yhdistelylaina hyväksyttäväksi.

– Rahat tulivat tilille nopeasti ja pääsin maksamaan aiemmat lainat pois. Vaikutus arkeen näkyi heti, kun seuraavan kuukauden aikana rahaa jäi käyttöön enemmän. Olen myös saanut säästöön pienen vararahaston hätätilanteita varten, Sanna kertoo.

Yhdistelylaina tuo joustoa arkeen

Sanna suosittelee kaikkia kilpailuttamaan lainat säännöllisesti. Yhdistelylaina voi tuoda ison helpotuksen arkeen, kun lainakustannukset laskevat. 

– Lainan hakeminen ja saatujen tarjousten vertailu onnistui kokonaisuudessaan netissä, ja löysin jopa yllättävän hyvän tarjouksen. Jokaisen lainojen kanssa painivan kannattaa harkita yhdistelylainan hakemista, Sanna suosittelee.

Sanna kokee hyödylliseksi myös sen, että nykyinen laina mahdollistaa lyhennysvapaiden pitämisen pari kertaa vuodessa. Tästä saa lisää joustoa raha-asioihin, jos vastaan tulee yllättäviä tilanteita.

– Jos jonain kuukautena käytössäni on enemmän rahaa, voin myös tehdä isompia lyhennyksiä. Näin laina lyhenee nopeammin, Sanna kertoo.

Parasta Sannan mukaan on se, että hänen ei tarvinnut luopua tutusta kodista. Arki on jälleen tasapainossa, eivätkä raha-asiat paina mieltä.

Lue myös: Kannattaako lainojen yhdistäminen?